На рішення щодо безвізу чекаємо восени - представник України при ЄС

На рішення щодо безвізу чекаємо восени - представник України при ЄС

Укрінформ
У Євросоюзі запевняють, що не затримують скасування візового режиму для українців, але на подальші рішення з цього питання слід очікувати восени – з початком нового політичного сезону.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі сказав представник України при ЄС Микола Точицький.

«Наші європейські партнери підтверджують, що створювати зайві затримки і висувати додаткові передумови ніхто не збирається. Тому розраховуємо, що ключові рішення будуть прийняті вже на початку нового політичного сезону», - розповів посол про перспективи скасування візових вимог для українців.

Він, наголосив, що для громадян України безвізовий режим означає більше, ніж просто свободу пересування – це показник того, що наша держава є невід’ємною частиною Європи, її цінностей та принципів.

«Україна виконала своє домашнє завдання, забезпечивши впровадження системних реформ у сфері юстиції, свободи та безпеки. Зокрема, це стосується створення нових інституційних рамок для боротьби з корупцією, запровадження біометричних паспортів, приведення до європейських стандартів системи управління кордонами», - зазначив Точицький.

Водночас, зауважив дипломат, слід враховувати, що для схвалення остаточного рішення в інституціях ЄС мають бути пройдені всі формальні бюрократичні процедури.

«Це, зокрема, розгляд питання у робочих групах Ради ЄС та на рівні постійних представників, проходження питання через відповідні комітети Європарламенту та узгодження остаточного рішення між ЄП, Єврокомісією та Радою ЄС. Цей процес триває, як правило, півроку і навіть більше», - розповів Точицький.

Посол запевнив, що українські дипломати активно працюють з інституціями ЄС з метою максимального прискорення ходу розгляду цього питання.

Повний текст інтерв’ю читайте на сайті Укрінформу у неділю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-