Клімкін: Brexit не відкладе питання безвізу для України

Клімкін: Brexit не відкладе питання безвізу для України

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запевнив, що результат референдуму у Великобританії не відтермінує питання надання безвізового режиму з ЄС для України.

Про це він заявив в ефірі каналу "112".

"Ми маємо бути чесними самі з собою. Звичайно, ЄС буде витрачати чимало часу і зусиль на переговори з Британією щодо параметрів виходу, щодо часових рамок виходу. Це буде одне з основних питань... Але я абсолютно впевнений, не вважайте це якоюсь формальною заявою чи гаслом, що ключові питання, такі як безвізовий режим не опиняться на якомусь додаткову  треку, додатковому напрямку", - сказав Клімкін.

Він додав, що спілкувався з цього приводу з представниками країн ЄС.

"Тут у нас є політична позиція всіх країн ЄС. Я говорив з багатьма представниками країн, ми аналізували різні варіанти голосування в Британії, і політична позиція була однозначно чіткою: спочатку виконання Україною всіх зобов'язань, зараз схвалення Європарламентом можливого механізму оцінки міграційних ризиків у випадку виникнення таких ризиків... Потім політичне рішення окремо по кожній країні", - сказав Клімкін.

Як повідомлялося, за збереження Британії в Євросоюзі проголосувалии в Шотландії, Північній Ірландії та Лондоні. Більша частина графств Англії - проти.

Наразі у Британії триває підрахунок голосів, поданих на референдумі про вихід з Європейського союзу. Прихильники Brexit - виходу Британії з ЄС - лідирують з 52%.

Прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон вже заявив, що до жовтня піде у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-