Справи чиновників часів Януковича: ГПУ провела нові обшуки

Справи чиновників часів Януковича: ГПУ провела нові обшуки

Укрінформ
Генпрокуратурою у кримінальному провадженні стосовно посадових осіб Держінвестпроекту України за часів екс-президента України Януковича за фактом розтрати коштів Державного бюджету проведено 13 обшуків.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України у кримінальному проваджені стосовно посадових осіб Держінвестпроекту України за фактом розтрати коштів Державного бюджету у сумі майже 7,5 млн грн за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, проведено 13 обшуків у колишніх керівників та інших службових осіб Держінвестпроекту України та пов'язаних із ними осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень», - йдеться у повідомленні.

У ході обшуків слідчими вилучено комп'ютерну техніку, документи, електронні носії, в яких наявна інформація щодо розтрати грошових коштів службовими особами Держінвестпроекту України та керівниками фіктивних підприємств, на рахунки яких безпідставно перераховувались кошти Державного бюджету, фінансово-господарську документацію, печатки фіктивних підприємств, у тому числі тих, які ліквідовано, а також грошові кошти в сумі понад 500 тис грн.

Як зазначається, у вказаному кримінальному провадженні 16 березня було повідомлено про підозру колишньому голові Держінвестпроекту України Каськіву у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, групою осіб та службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).Тоді ж його оголошено у розшук. Печерським районним судом м. Києва винесено ухвалу про надання дозволу на затримання підозрюваного Каськіва з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На підставі ухвали Печерського районного суду м. Києва на майно підозрюваного накладено арешт.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-