Спостерігачі: Затягувати з перезапуском ЦВК не можна - вибори на носі

Спостерігачі: Затягувати з перезапуском ЦВК не можна - вибори на носі

Укрінформ
Затягування з призначенням членів ЦВК може вплинути і на вибори депутатів Верховної Ради, які мають відбутися 17 липня в 4 округах (№27 у Дніпрі, №85 в Івано-Франківській області, №151 у Полтавській області і №206 у Чернігові).

Таку думку висловила координатор громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська в ефірі телеканалу «112 Україна».

"Ми не можемо сьогодні говорити про те, що напередодні виборів в 7 округах є ймовірність перезапуску ЦВК, і це рішення відтерміновано до осені. Це проблема. Якби навіть з’явилась політична воля, можуть виникати організаційні проблеми з перепризначенням цих членів, це матиме певні наслідки і для цих виборів", - сказала Айвазовська.

Вона зазначила, що наступне пленарне засідання парламенту буде після 5 липня. Відповідно, термін переобрання ЦВК вкрай малий, тому що рішенню ВР передуватиме засідання двох комітетів.

За словами координатора громадянської мережі "Опора", лише одна парламентська фракція провела зустріч із кандидатами на посаду ЦВК, тобто інтерес фракцій є дуже малим.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект постанови про звільнення з посади 12 членів ЦВК. Також до парламенту внесено проект постанови про призначення на посади 11 членів ЦВК. Зазначимо, що у  12 з 15 членів Центрвиборкому давно сплив термін повноважень. Уже усі фракції подали свої пропозиції президентові щодо складу ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-