В ЄС розповіли, як борються з російськими фейками

В ЄС розповіли, як борються з російськими фейками

Укрінформ
Стратегія Євросоюзу в протистоянні пропаганді з боку Росії полягає у донесенні правди до громадян, а не у веденні дезінформаційної війни.

На цьому наголосив керівник групи Стратегічних комунікацій (East StratCom Task Force) Європейської служби зовнішньої діяльності Джайлс Портман на міжнародній конференції «Брехня Кремля: Відповідь ЄС на дезінформацію», що пройшла у четвер у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я хочу чітко заявити, що ми не ведемо дезінформаційну війну. Адже це означало б  наявність конфлікту між обома сторонами, які діють аналогічними засобами. Ми не беремо участь у цій дезінформаційній війні. Група, яку я очолюю, має на меті забезпечення обізнаності про політику Євросоюзу, донесення правди, зрозумілої широкій аудиторії. Отже, нашою метою є інформування. А метою пропаганди є дезінформація», - зазначив дипломат.

За словами Дж.Портмана, група Стратегічних комунікацій викриває російську пропаганду і дезінформацію та доносить її зміст і тенденції до широкого загалу.

У свою чергу, лідер політичної групи у Європарламенті Альянсу лібералів та демократів за Європу Гі Верховстадт наголосив, що сьогоднішня потужна пропаганда і дезінформація Кремля спрямована на руйнування, розкол європейських суспільств, блокування демократичних рішень.

Він нагадав, що Росія щорічно виділяє із державного бюджету близько мільярда євро на пропагандистську кампанію як всередині країни, так і за її межами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-