У ПАРЄ заговорили про можливість повернення росіян - з

У ПАРЄ заговорили про можливість повернення росіян - з "нової" Держдуми

Укрінформ
У ПАРЄ заговорили про можливість повернення до асамблеї російської делегації після виборів та оновлення Держдуми РФ.

Про це, зокрема, заявив нідерландський депутат Тіні Кокс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні російська делегація не з нами, що пов’язано з тим, що уряд РФ порушив міжнародне право. Сподіваюся, що після виборів до (Державної) Думи і оновлення її представники можуть звернутися до нас представити на розгляд свої повноваження, і ми зможемо їх затвердити», - зазначив він.

"Я знаю, що Росія та російські парламентарії вчиняють неприпустимі вчинки в Україні, в Сирії. Але ми повинні говорити їм про це в обличчя", - заявив, зокрема  Ян Ліддел-Грейнер (консерватори, Британія), закликавши повернути Росію в ПАРЄ. Його підтримав парламентарій із Франції Рене Руке.

Водночас група депутатів виступила категорично проти такої пропозиції. Зокрема, парламентарій Тоббіас Біллстрьом (ЕPP/CD) закликав присутніх слідувати демократичним цінностям та правилам ПАРЄ і стежити за допомогою відповідних комітетів асамблеї за їхнім дотриманням, а не згідно з якимись іншими рішеннями. «Звичайно, є потреба в діалозі, але одна з країн (РФ) відмовляється від цього... В основі всього мають бути цінності. Відмова від фундаментальних принципів Європейської конвенції з прав людини і порушення міжнародного права шляхом анексії Криму та окупації Донбасу - в усьому цьому брали участь російські парламентарії», - сказав він, додавши, що їм немає місця тут.

Його думку поділили і ряд інших парламентаріїв, зокрема Дональд Андерсон, Георгій Логвінський, Сергій Власенко та Сергій Соболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-