Керівництво держави вшанувало пам’ять жертв війни в Україні

Керівництво держави вшанувало пам’ять жертв війни в Україні

Фото
Укрінформ
Ратний подвиг ветеранів надихає українських військових та добровольців, які сьогодні боронять суверенітет України від агресії Російської Федерації.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до Українського народу у зв’язку з Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

"Ваш ратний подвиг, дорогі ветерани, надихає українських військових та добровольців, які сьогодні, наражаючись на постійну небезпеку, боронять суверенітет України від агресії Російської Федерації. Щиро дякую захисникам України усіх поколінь за незбориму силу духу, мужність і патріотизм", - йдеться у зверненні.

За словами Президента, трагедія Другої світової війни, розв’язаної гітлерівським та сталінським режимами, опалила українців ще у вересні 1939 року, але з 22 червня 1941 року Україні судилося надовго стати великим полем бою, землею, що фактично спливала людською кров’ю. "У цей скорботний день 75 років тому на нашу землю прийшла війна, що не оминула жодної родини, спричинила незліченні жертви, руїни та спустошення", - зауважив він.

Порошенко констатував, що наші земляки мужньо боролися на фронтах та у підпіллі. Тільки у лавах Червоної армії воювали близько 9 млн вихідців з України, майже половина з них віддала своє життя за Вітчизну та свободу народів Європи. Невід’ємною складовою цієї справедливої боротьби був український визвольний рух, учасники якого самовіддано боронили свою землю від нацистської навали, реалізовуючи споконвічне прагнення до державної незалежності.

"Вічна і світла пам’ять усім, хто поліг у битвах із загарбниками, хто загинув від терору окупантів, хто передчасно помер від ран, хвороб і голоду. Вічна слава і шана усім, хто зі зброєю в руках здолав нацизм...Переконаний, що спільними зусиллями ми неодмінно відновимо цілісність держави, встановимо мир на нашій землі. Це священний обов’язок кожного перед жертвами Другої світової війни та героями, які полягли за волю і європейський вибір Українського народу", - наголосив Глава держави.

Вище керівництво держави взяло участь у заходах до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, посадовці взяли участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата на площі Слави у Києві.

У заході взяли участь Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, міністр оборони Степан Полторак, ветерани тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-