Гройсман звинуватив у ізмаїльському отруєнні

Гройсман звинуватив у ізмаїльському отруєнні "тарифний" популізм

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголошує на необхідності моніторингу санітарно-епідеміологічної ситуації в Ізмаїлі на Одещині.

Про це він заявив під час наради щодо ситуації із масовим отруєнням в Ізмаїлі Одеської області за участю в.о. міністра охорони здоров'я Віктора Шафранського та т.в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби Святослава Протаса, повідомляє Урядовий портал.

"Прем'єр-міністр підкреслив необхідність моніторингу санітарно-епідеміологічної ситуації в Ізмаїлі", - йдеться у повідомленні.

Так, Прем'єр заслухав інформацію щодо вжитих відповідно до його доручення заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед місцевого населення. Як поінформував в.о. міністра охорони здоров'я, причиною масового отруєння в Ізмаїлі стало потрапляння відходів з вбиралень будинків приватного сектору до міської водогінної мережі унаслідок підтоплення через сильні зливи. Наразі ситуація у місті локалізована.

Гройсман наголосив, що необхідно перешкодити повторенню подібних випадків у інших містах. "Ситуація є тривожною з точки зору того, що будь-які зливи призводять до таких важких наслідків. Територіальні підрозділи спільно з місцевою владою мають перевірити місця водозаборів, чи є ризики підтоплення, та вжити заходів, аби попередити подібні випадки, що особливо важливо у спекотний період. Нам треба підійти до цього питання спільно з обласними адміністраціями, обласними радами, якщо потрібно, я дам доручення, мерами міст – вони усі знають свою проблематику – подивитися, де є такі проблеми", – зазначив він.

Глава уряду висловив переконання, що на місцевому рівні достатньо ресурсів для того, щоб запобігти можливому затопленню. Він також відзначив необхідність підвищення відповідальності місцевої влади.

Окремо Гройсман наголосив, що необхідно приділити увагу питанню якості води і каналізування приватного сектору. За його словами, в Україні є ще багато міст, де десятки відсотків населення користуються вигрібними ямами і не мають змоги підключитися до централізованого каналізування. "Нам теж треба об'єднати тут зусилля, щоб був план дій по кожному місту, як вирішують це питання. Там, де потрібно допомогти, щоб ми допомогли, ми готові допомагати, але це дуже важливо. Якість питної води і каналізування – це те, що має бути у 21 сторіччі у кожному дворі", – зауважив він.

Прем'єр-міністр зазначив, що дасть доручення Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно із Міністерством охорони здоров'я та мерами міст опрацювати це питання.

Глава уряду підкреслив, що ситуація із масовим отруєнням у місті Ізмаїл стала черговим наслідком популізму. "Труби діряві, каналізації відсутні, 21 сторіччя на дворі, а всі говорять про те, що треба не звертати уваги ні на ціноутворення, ні на тарифи, які б дали можливість модернізувати увесь комплекс цього важливого (комунального) господарства", – наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-