Дуда й Олланд згодні, що санкції проти РФ поки скасовувати не можна

Дуда й Олланд згодні, що санкції проти РФ поки скасовувати не можна

Укрінформ
Президенти Польщі та Франції Анджей Дуда і Франсуа Олланд під час 45-хвилинної телефонної розмови у вівторок підтвердили, що санкції проти Росії тісно пов’язані з реалізацією Мінських домовленостей. Без прогресу у цій справі важко розраховувати на скасування санкцій проти Москви.

Про це заявив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує Wpolityce.pl

"Без прориву в реалізації Мінських домовленостей не може бути мови про пом’якшення санкцій проти Росії", - зазначив Щерський.

Він додав, що незважаючи на заяви глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про необхідність поступового пом’якшення санкцій щодо РФ, загальна позиція Берліна є чіткою.

"Якщо йдеться про позицію Німеччини, про яку ми знаємо з переговорів у Берліні, Франції і Польщі, і якщо вести мову про країни, а не окремих політиків, то вона є спільною і звучить так: санкції було накладено у зв’язку з порушенням міжнародного права, а мінський процес є формулою для вирішення проблеми, і без реалізації (Мінських домовленостей – ред.) не можна говорити про пом’якшення санкцій", - підкреслив Щерський.

Він також уточнив, що Дуда і Олланд погодилися: політика щодо Росії має бути рішучою, але вона не виключає діалогу, який має вестися з позиції "єдності та сили". 

Фото: PAP/Leszek Szymańsk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-