ЗМІ: Меркель зустрінеться з Путіним перед самітом НАТО – поговорити про Донбас

ЗМІ: Меркель зустрінеться з Путіним перед самітом НАТО – поговорити про Донбас

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчим часом має намір зустрітись з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення відновлення мирного врегулювання на Сході України.

Про це у неділю, 19 червня, повідомляють німецькі видання Stuttgarter Zeitung та Stuttgarter Nachrichten з посиланням на джерела в німецькому уряді, передає DW.

За даними газет, "в ідеальному випадку" зустріч має бути проведена до саміту НАТО, який запланований на 8-9 липня. Видання уточнили, що цього тижня у Мінську відбулась "підготовча" зустріч у "нормандському форматі", на якій йшлось, зокрема, про відновлення "замороженого" мінського процесу, реалізацію режиму припинення вогню, а також закон про місцеві вибори на непідконтрольній Україні території Донбасу.

Як повідомила пізніше у неділю агенція dpa, факт зустрічі у "нормандському форматі" в Мінську підтвердила речниця міністерства закордонних справ ФРН. За її словами, відбулась зустріч між представниками Німеччини, Франції, України та Росії. Від німецького уряду на зустрічі були статс-секретар МЗС Німеччини Маркус Едерер та експерт з питань безпеки відомства канцлерки Крістоф Гойсген.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-