Порошенко попросив Папу Римського сприяти безвізу для України

Порошенко попросив Папу Римського сприяти безвізу для України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко попросив Державного секретаря Святого Престолу кардинала П’єтро Пароліна сприяти отриманню Україною безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

Про це Глава Української держави сказав у п'ятницю після зустрічі з Держсекретарем Святого Престолу, який перебуває з офіційним візитом в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В контексті міжнародної підтримки України я попросив Святий Престол сприяти отриманню українськими громадянами безвізового режиму до країн ЄС", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що це важливе рішення, яке Україна чекає від ЄС. "І я дякую за повну підтримку цього питання з боку Святого Престолу, підтримку цих прагнень української держави і українського народу", - сказав Президент.

Порошенко висловив переконання, що "авторитет Ватикану зробить свій внесок у найскоріше прийняття відповідного рішення", адже необхідні передумови для цього Україна виконала в повному обсязі.

Президент наголосив, що безвізовий режим, безумовно, сприятиме в тому числі і релігійному паломництву українських віруючих до Ватикану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-