Українцям потрібна духовна підтримка Ватикану - Порошенко

Українцям потрібна духовна підтримка Ватикану - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголошує, що духовна підтримка Ватикану вкрай потрібна українському народу.

Про це він заявив у п'ятницю журналістам після зустрічі з Державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, який перебуває з офіційним візитом в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Духовна підтримка Святійшого Престолу і католицької церкви вкрай потрібна українському народу", - сказав Президент.

Він нагадав, що має досить "активний діалог" зі Святим Престолом, і  останній раз Президент і кардинал Ватикану бачились у Стамбулі. Крім цього, Порошенко висловив вдячність за "теплий прийом", який  йому надали у Ватикані під час його візиту.

"Це засвідчує ту велику увагу, яку Святий Престол приділяє нашій державі та питанням безпеки на європейському континенті", - наголосив Президент.

Він зазначив, що український народ щиро цінує ті зусилля в галузі публічної дипломатії, які Папа Римський Франциск і вся католицька церква докладають задля встановлення миру в Україні.

Президент також висловив вдячність Святому Престолу і особисто Папі Римському за гуманітарну ініціативу з проведення 24 квітня 2016 року в усіх католицьких церквах Європи спеціального благодійного збору коштів на підтримку України.

"Ми також високо цінуємо діяльність благодійної організації "Карітас Україна", яка з року в рік нарощує масштаби допомоги українцям. Впевнений, що  десятки тисяч переселенців, осіб, які постраждали від подій на Донбасі, та сімей загиблих будуть вдячні за таку опіку католицької церкви", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-