"Одногрупники" Онищенка "по-людськи" не дадуть голосів за арешт - Литвин

Укрінформ
Народний депутат Володимир Литвин зазначає, що парламентська група "Воля народу", до якої він належить, не голосуватиме за зняття недоторканності зі свого парламентського одногрупника Олександра Онищенка, оскільки керується "корпоративною етикою".

Про це Литвин сказав у п'ятницю в розмові з журналістами у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо голосування, то попри будь-які обставини є корпоративний момент і корпоративна етика, і це буде свідчити про ставлення групи до голосування. Я не думаю, що люди, які були в одному колективі, хоч навіть формально, будуть голосувати", - заявив народний депутат.

За його словами, таке голосування з боку "Волі народу", до якої належить Онищенко, виглядало б "не по-людськи".

"Якщо ви працюєте в одному колективі, то є люди, які вам не подобаються, і які вас не сприймають. Але ви все одно захищаєте один одного за будь-яких обставин", - додав народний депутат.

При цьому Литвин уточнив, що окремо в групі не проводили обговорення питання про можливість зняття недоторканності з Онищенка. "Такої потреби не було", - зауважив він.

На уточнювальне запитання, чи голосуватиме "Воля народу" в тому випадку, якщо будуть представлені прямі докази вчинення Онищенком злочину, Литвин відповів: "Потрібно, щоб були такі докази".

"Поки що їх (матеріали справи і саме подання ГПУ - ред.) ніхто не читав, за винятком людей обізнаних. Подання напряму пішло до профільного комітету, і документів ніхто не бачив", - зазначив народний депутат.

Відповідаючи на запитання, чи знає він, де зараз перебуває Онищенко, Литвин сказав, що "жодної інформації з цього приводу не має".

"Я володію лише тією інформацією, що подають ЗМІ, можливо навіть меншою, ніж журналісти", - зауважив Литвин.

Він також зазначив, що останнім часом не спілкувався з Онищенком.

"Після цих подій і до цих подій спілкування не було", - сказав Литвин.

Крім цього, він заявив, що не мав дружніх стосунків з Онищенком, а працював з ним виключно як колега по роботі в одній групі.

"Група - це не політичний проект, це об'єднання депутатів-мажоритарників, щоб мати можливість як мінімум виступити. Тому говорити, що між депутатати-мажоритарниками можуть бути дружні стосунки, можна, але зачасту мажоритарники - це індивідуалісти, які орієнтуються виключно на свої округи", - підкреслив Литвин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-