За час АТО загинули 35 військових медиків - Порошенко

За час АТО загинули 35 військових медиків - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
З початку бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції загинуло 35 військових медиків.

Про це заявив у п'ятницю Президент України Петро Порошенко під час урочистостей в госпіталі Міноборони з нагоди Дня медичного працівника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На превеликий жаль, 35 військових медиків ми втратили на фронті з початку проведення АТО", - сказав Глава держави.

Одному з них - медику 3-го батальйону 80 окремої аеромобільної бригади, молодшому сержанту Ігорю Зіничу Президент присвоїв звання Героя України посмертно.

Керівник держави і усі присутні на урочистостях вшанували хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя за Батьківщину.

Вітаючи медиків з їх професійним святом, Порошенко наголосив, що медична справа є надзвичайно "важкою, але вдячною і благородною", оскільки ці люди "мають справжній Божий дар" і повертають людям здоров'я, а часто і життя.

Особливо великою зараз, за словами Президента, є відповідальність саме військових лікарів, "бо у нас час зараз такий".

Він зауважив, що безпосередню участь у наданні медичної допомоги на фронті взяло 2,5 тисячі військових медиків. 197 з них відзначено державними нагородами.

"Ще сотні цивільних і військових медиків в госпіталях, лікарнях, військово-медичних клінічних центрах щоденно борються за життя кожного пораненого українського воїна, роблячи іноді навіть неймовірне, що потім називають дивом і поверненням з того світу", - підкреслив Порошенко.

Він також зазначив, що з початку війни якісну медичну допомогу лише у лікувальних закладах Міноборони отримали близько 8 тисяч поранених українських бійців.

"Переважну більшість з них завдяки невтомній праці лікарів вдалося пеовернути до строю або до повноцінного цивільного життя", - сказав Глава держави.

Втім найвищою нагородою для медиків, за словами Президента, є "вдячність і молитва родин, яким ви повернули живими синів і чоловіків".

"Вони низько вклоняються вам за гострий розум, за золоті руки і за велике серце", - підкреслив Президент.

Порошенко також зауважив, що свято медичного працівника для нього особисто є надзвичайно важливим, адже його дружина Марина Порошенко за фахом також медик.

Фото: twitter.com/poroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-