Аваков про Онищенка: Шансів сховатися немає, навіть якщо він за кордоном

Аваков про Онищенка: Шансів сховатися немає, навіть якщо він за кордоном

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що у народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка немає шансів утекти, і навіть якщо нардеп за кордоном – він повернеться в Україну.

"Якщо звинувачення буде доведено, у нього немає шансів ховатися. Де б він не був – в Україні чи кордоном", – сказав Аваков.

Щодо місцезнаходження Онищенка - за кордоном він чи в Україні, Аваков зіронізував: "А я йому мама чи тато?". "Думаю, що сам повернеться", – спрогнозував глава МВС.

Міністр додав, що у розслідування справи Онищенка значний внесок зробила Національна поліція.

«Що стосується справи Онищенка, то частина цієї справи - це розробки Національної поліції. Ми в повній координації з ГПУ і НАБУ», - наголосив він.

Напередодні у прес-службі Національного антикорупційного бюро повідомили, що Онищенко 14 червня вилетів чартерним рейсом в напрямку французького міста Ніцца і станом на 15:00 16 червня назад в Україну не повертався. 

Раніше 16 червня антикорупційний прокурор Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді України подання на затримання та арешт Онищенка, погоджене генеральним прокурором України. 

Як повідомлялося, 15 червня керівник САП Назар Холодницький передав генеральному прокурору подання до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Онищенка як одного з організаторів корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством Укргазвидобування.

У той же день детективами НАБУ та прокурорами САП було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві, внаслідок яких було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до злочинної газової схеми. За даними слідства, всього за період діяльності цього угрупування з січня 2013-го по січень 2016 року державі було завдано прямих збитків в сумі 1 млрд 600 тис. грн.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання щодо них запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-