У питанні

У питанні "російського боргу" треба враховувати окупований Крим - Гройсман

Укрінформ
Питання повернення Україною $3 млрд боргу, які Росія в 2013 році виділила уряду Януковича, має вирішуватися в міжнародних судах, однак при цьому треба мати на увазі, що насправді Росія винна Україні набагато більше, зокерма, через окупацію Криму.

Про це зазначив під час прес-конференції в четвер у Національному прес-клубі в Вашингтоні Глава Уряду України Володимир Гройсман, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що це (питання "російського" боргу – ред.) потрібно вирішувати правовим шляхом, і зараз відбуваються відповідні юридичні процедури, які визначать долю наших відносин, у тому числі у фінансовій сфері", - відповів український прем'єр на запитання російського журналіста про позицію Києва у цьому зв'язку.

Водночас Гройсман висловив переконання, що "насправді є дуже великий борг Росії перед Україною, і його потрібно було би компенсувати".

"Цьому дуже би сприяла деокупація Криму, звільнення частин і територій, які захоплені за допомогою російських військ", - відзначив він.

Прем'єр-міністр також наголосив, що "це було би дуже гарним підгрунтям для подальшого врегулювання ситуації у фінансових взаєморозрахунках".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-