Полторак готує папери про демобілізацію на підпис Порошенка - АП

Полторак готує папери про демобілізацію на підпис Порошенка - АП

Укрінформ
Президент готовий підтримати демобілізацію призваних під час п'ятої хвилі мобілізації військовослужбовців.

Про це заявив на брифінгу в Києві речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент України, Верховний Головнокомандувач України Петро Порошенко готовий підписати указ про демобілізацію військовослужбовців, які були призвані в рамках п'ятої хвилі часткової мобілізації. Нещодавно відбулася розмова Президента з міністром оборони щодо проведення демобілізації. Глава держави повністю підтримує це рішення, про що він зазначив під час розмови з міністром", - сказав Мотузяник.

Речник також додав, що на наступному тижні Міноборони направить проект указу до Адміністрації Президента, і Президент прийме рішення. 

"Вже сьогодні міністр оборони України, генерал армії Степан Полторак доручив відповідним посадовим особам підготувати документи із пропозиціями щодо забезпечення демобілізації військовослужбовців п'ятої хвилі. На початку наступного тижня Міністерство оборони внесе відповідний проект указу, який буде розглянуто Президентом України та прийняті відповідні рішення", - додав Мотузяник.

На запитання журналістів, коли ж все таки бійці п'ятої хвилі мобілізації повернуться додому, Мотузяник відповів:

"Після підписання рішення почнеться демобілізація військовослужбовців, які були призвані в рамках п'ятої черги", - відповів Мотузяник. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-