Радянські запаси набоїв вичерпуються, час робити українські - Турчинов

Радянські запаси набоїв вичерпуються, час робити українські - Турчинов

Укрінформ
Україна протягом останніх років, у тому числі і двох років ведення війни, використовувала резерви боєприпасів, які залишилися у спадщину від радянської армії. Нині ж необхідно розробити і реалізувати Державну програму виробництва українських боєприпасів.

Про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов під час відвідання державної акціонерної холдингової компанії "Артем", де провів міжвідомчу нараду з питань організації виробництва боєприпасів в Україні, повідомляє прес-служба РНБО.

"Ці резерви не безмежні, значна їх частина була бездумно утилізована, або продана в часи, коли ніхто не думав, що доведеться воювати", - зауважив Турчинов.

На його думку, для того, щоб захистити країну, зміцнити її обороноздатність, немає альтернативи створенню власної бази  виробництва "якнайширшого спектру боєприпасів - починаючи від набоїв і завершуючи снарядами великого калібру".

Турчинов також наголосив, що необхідно розробити і реалізувати Державну програму виробництва українських боєприпасів.

"Вона має реалізовуватися дуже швидкими темпами", - зазначив секретар РНБО і додав, що у процесі виробництва боєприпасів можуть бути задіяні близько 800 українських підприємств різного профілю - "це і хімічне виробництво, і машинобудування, і багато інших суміжних підприємств і структур".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-