Антикорупційники просять дозволу на арешт нардепа Онищенка

Антикорупційники просять дозволу на арешт нардепа Онищенка

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять Генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка.

Про це написав у Фейсбуці журналіст Дмитро Гнап.

"Ще одним народним депутатом-арештантом може побільшати незабаром. Маємо інсайдерську інформацію, що НАБУ підготувало подання на зняття недоторканості та арешт народного депутата Олександа Онищенка (депутатська група "Воля народу")", - зазначив він.

За словами Гнапа, подання "вже підписане антикорупційним прокурором Холодницьким і лежить на столі в генпрокурора Луценка".

Водночас, Онищенко в коментарі "Українській правді" повідомив, що йому нічого про це не відомо.

"Я про це нічого не знаю. Але я вчора подав заяву у Генпрокуратурі на голову НАБУ Ситника про те, що він виконує політичні замовлення. Прошу порушити кримінальну справу по трьох статтях", - додав він.

На питання, чи не збирається нардеп залишати країну і переховуватися, Онищенко сказав: "Ні, я буду чекати".

Нагадаємо, напередодні Онищенко подав заяву в ГПУ про скоєння злочину через проведення обшуку його приймальні детективами НАБУ. У НАБУ повідомили, що обшук у приміщенні, яке Онищенко називає своєю приймальнею, проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією "Укргазвидобування".

Голова НАБУ Артем Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-