Безсмертний каже, що нічого огиднішого за Мінський процес в житті не бачив

Безсмертний каже, що нічого огиднішого за Мінський процес в житті не бачив

Укрінформ
Мінський процес є відображенням капітуляції міжнародного співтовариства перед провокаціями російських військових, але поки Україна, Європа та світ займаються "самоосвітою", він має бути збережений.

Про це у середу в Києві під час конференції за участю представників Парламентської Асамблеї НАТО заявив Роман Безсмертний, колишній учасник переговорів в форматі Мінського процесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені вже 50 років, але за все життя я не бачив нічого більш огидного, ніж Мінський процес (ці слова присутні зустріли оплесками - ред.). Не тільки через методику переговорів, яка там застосовується, але через готовність учасників відповідати на ті питання, які ставить Мінськ. Ми наперед знаємо, що на них неможливо знайти відповідь, принаймні, в сучасних умовах", - наголосив Безсмертний.

Він висловив думку, що міжнародна спільнота "капітулювала перед викликами, які поставила перед нами російська воєнщина".

"При цьому мушу зазначити - поки Україна, Європа та весь світ займаються самоосвітою та намагаються зрозуміти, де й у яких умовах ми всі знаходимося, на цей час Мінський процес має зберігатися", - сказав Безсмертний.

Він зауважив, що не можна сприймати конфлікт на Донбасі та окупацію Криму лише як українсько-російський конфлікт. Це протистояння, на його думку, є частиною глобального, континентального, регіонального та суто внутрішньоукраїнського конфліктів. Відповідно, відповідь на існуючі виклики має бути знайдена на всіх відповідних рівнях, від глобального до регіонального, зазначив Безсмертний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-