Солошенко і Афанасьєв - на борту українського літака

Солошенко і Афанасьєв - на борту українського літака

Оновлено
Укрінформ
Про це повідомив Президент Петро Порошенко.

"Нарешті! Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв уже на борту українського літака і вилітають з Москви до України", - написав він у Твіттері.

Цю інформацію підтвердив і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв повертаються до України", - зазначив він у своєму Тwitter.

Представники ЗМІ з’їжджаються в аеропорт "Бориспіль", де планують зустріти літак з Афанасьєвим і Солошенком. Втім офіційного підтвердження інформації, куди саме прибуде літак з українцями, поки немає.

За інформацією ЗМІ, з Борисполя в Росію у вівторок вилетів Ан-26. Після вильоту українського літака з аеропорту "Внуково" в Москві вилетів у напрямку України спецборт авіакомпанії "Росія" RSD84. Цей борт 25 травня забирав з України російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, яких обміняли на українську льотчицю Надію Савченко. 

Матір засудженого в Росії кримчанина Геннадія Афанасьєва Ольга приїхала до Києва і чекає на повернення сина в Україну.

Геннадій Афанасьєв - один з кримських активістів, який під час окупації Криму підтримував рух за єдину Україну, брав участь в акціях протесту. 

Афанасьєва затримали 9 травня 2014 року в Сімферополі як фігуранта сфабрикованої ФСБ справи Сєнцова-Кольченка, відомої також як справа «кримських терористів». 24 грудня 2014 року на закритому засіданні Московський міський суд визнав Геннадія Афанасьєва винним в тероризмі і засудив до 7 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. 

Юрій Солошенко - український пенсіонер, екс-директор полтавського оборонного заводу «Знамя».

Солошенка затримали 5 серпня 2014 року у Москві, куди він приїхав на запрошення свого давнього російського колеги по роботі. Під час затримання у Солошенка вилучили 6 тис. доларів США, які, на думку російських слідчих, мали бути витрачені на придбання секретних виробів. Солошенка звинувачували, що він завербований «фашистським режимом» та збирався вивозити з російського заводу секретне обладнання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-