Глава Мін’юсту розвіяв основні міфи щодо закону про люстрацію

Глава Мін’юсту розвіяв основні міфи щодо закону про люстрацію

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко розвіяв три найбільш суттєві міфи, які існують навколо Закону "Про очищення влади" та навіяні прихильниками режиму Януковича.

Про це очільник Мін’юсту заявив під час скайп-включення в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді, це не є автоматичною люстрацією тому, що законом чітко визначені посади найвищих посадовців, яких Янукович призначав протягом своєї каденції - тих посадовців, яких він призначав власними указами з порушенням Конституції, тому що він отримав повноваження, на які він не обирався, через незаконне рішення Конституційного суду", - заявив він, коментуючи один із міфів.

Петренко також зазначив, що Закон "Про очищення влади" не стосується рядових співробітників органів державної влади, вчителів і сільських голів.

"Цей закон стосується тих осіб, які були причетні безпосередньо до порушення прав людини під час Революції гідності. Отих прокурорів, суддів і правоохоронців, які фабрикували справи, які кидали напівживих людей за грати", - додав глава Мін’юсту.

Крім того, за його словами, закон має антикорупційну складову, яка стосується перевірки майнового стану чиновника.

"Тут індивідуальний підхід застосовується до кожного державного службовця, у першу чергу - найвищого державного службовця", - зазначив Петренко.

Як раніше повідомляло агентство, Конституційний суд готується скасувати люстрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-