Переатестацію

Переатестацію "валить" половина суддів - Петренко

Укрінформ
Петренко заявляє, що підвищену зарплату в рамках судової реформи отримають лише судді, які пройдуть безпрецедентну антикорупційну перевірку

"Дешеві" судді дорого обходяться країні, проте підвищену зарплату у рамках судової реформи отримають лише ті судді, які пройдуть безпрецедентну антикорупційну перевірку.

Про це під час Шведсько-українського бізнес-форуму в Києві заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не така багата країна, щоб утримувати суддів з маленькою заробітною платою та високими корупційними ризиками. Але модель судової реформи передбачає, що не усім підніматиметься заробітна плата. Ці судді мають пройти безпрецедентну антикорупційну перевірку», - розповів міністр.

За його словами, наразі близько 20% суддів відмовляються йти на переатестацію, адже не можуть підтвердити майновий стан чи високий професійний рівень.

«А близько половини тих, хто пішов на переатестацію, не можуть її пройти. Це реалії старої судової системи», - наголосив Петренко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-