Міністр оборони Німеччини назвала головну перешкоду для партнерства з РФ

Міністр оборони Німеччини назвала головну перешкоду для партнерства з РФ

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн вважає важливим вести діалог з Росією, але на заваді по-справжньому конструктивному партнерству стоїть анексія Криму та війна на сході України.

Про це глава німецького оборонного відомства заявила в інтерв'ю газеті Welt am Sonntag, опублікованому 12 червня. 

«Має бути ясно, що стоїть між нами: це - анексія Криму та конфлікт на сході України», - сказала міністр.

Вона наголосила, що «насильницька анексія Криму є однозначним порушенням міжнародного права, чого світова громадськість не забуває».

Водночас фон дер Ляйєн вважає «розумним» інтенсифікувати переговори з Москвою, оскільки ЄС і США потрібен діалог з Росією, яка є важливим актором на міжнародній арені, в першу чергу у питанні боротьби з ІДІЛ.

Відповідаючи на запитання видання про санкції, глава бундесверу нагадала, що зняття обмежувальних заходів пов'язане з виконанням Мінських угод. Вона визнала занадто малий прогрес у даному процесі, додавши, що не тільки Росія, а й Україна має «робити більше» для виконання домовленостей. «Коли Мінський процес завершиться успіхом, тоді і будуть зняті санкції», - заявила політик, уточнивши, що рішення щодо питання продовження заходів в кінцевому підсумку повинні приймати глави держав і урядів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-