Україна передала РФ документи для обміну Солошенка і Афанасьєва

Україна передала РФ документи для обміну Солошенка і Афанасьєва

Укрінформ
Україна підготувала і передала Росії документи, необхідні для обміну незаконно ув'язнених у РФ Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва.

Про це журналістам повідомив міністр юстиції Павло Петренко, інформує "112 Україна".

"Ведуться закриті дипломатичні перемовини, я маю стриманий оптимізм, що все буде добре і вони повернуться на територію України", - сказав він.

За словами Петренка, "юридична сторона повністю підготовлена і передана Російській Федерації. Відповідь буде отримана по результатам дипломатичних перемовин, як це було і з Надією (Савченко – ред.), до останнього моменту велися перемовини, які потім були оформлені юридичною складовою, тому тут та сама ситуація і дуже важливо, щоб політики не коментували до моменту, коли наші хлопці пересічуть кордон України". Міністр додав, що переговори дуже складні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше учасник гуманітарної підгрупи Мінських переговорів Віктор Медведчук заявив журналістам, що російських бойовиків Мефьодова та Сакауова, які брали участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі, можливо, обміняють на Афанасьєва та Солошенка.

Проукраїнський активіст Афанасьєв з Криму був затриманий у Сімферополі Федеральною службою безпеки (ФСБ) Росії у 2014 році й проходить у справі так званих "терористів групи Сенцова".

Колишнього директора оборонного підприємства Солошенка було затримано в Москві у 2014 році і засуджено за звинуваченням у шпигунстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-