ГПУ показала затримання Сухомлина

ГПУ показала затримання Сухомлина

Відео
Укрінформ
Генеральна прокуратура України показала затримання колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Олександра Сухомлина.

Відповідне відео ГПУ розмістила на своєму каналі в Youtube.

Екс-чиновника підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою), повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Як розповів на брифінгу глава ГПУ Юрій Луценко, на території 4 областей були проведені обшуки за місцем проживання, роботи Сухомлина та його родичів з метою відшукання речових доказів, документів, а також грошових коштів, здобутих в результаті його діяльності у складі злочинної організації Януковича.

За словами генпрокурора, слідство активно збирає докази незаконних дій для встановлення інших, перебуваючих на території України членів злочинної організації  Януковича, які обов’язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, Сухомлин підозрюється у тому, що він, перебуваючи протягом 2010 - 2014 років на посаді  голови Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи за попередньою змовою з Януковичем, Азаровим та Курченком, а також іншими членами злочинної організації, незаконно заволодів в інтересах злочинної організації майном ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" (більше 50% статутного капіталу яких належить державі) - а саме виробленим ними скрапленим газом на загальну суму понад 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-