Грицак підтвердив можливий обмін Солошенка та Афанасьєва

Грицак підтвердив можливий обмін Солошенка та Афанасьєва

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що ведеться підготовка до обміну українcьких в'язнів Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва на громадян РФ, які перебувають в Одесі.

Про це Грицак повідомив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про вірогідність обміну Солошенка та Афанасьєва на затриманих росіян, які перебувають в Одесі.

"Так, дійсно можу підтвердити, що нами проводиться підготовка до обміну. І ми будемо робити все, щоб повернути всіх громадян, у тому числі тих 11 громадян України, хто нині перебуває в Російській Федерації, на територію нашої Батьківщини", - зазначив Грицак.

Він зауважив, що старається "не коментувати факти, пов'язані з обміном. Протягом 2014 року, коли я перебував в АТО, не дав жодного коментаря з цього приводу. Поки ми це робили тихенько, вдавалося здійснювати обміни. Пізніше процес обміну ускладнився".

Нагадаємо, учасник гуманітарної підгрупи Мінських переговорів Віктор Медведчук повідомив журналістам, що російських бойовиків Мефьодова та Сакауова, що брали участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі, можливо, поміняють на Афанасьєва та Солошенка. Проукраїнський активіст Афанасьєв з Криму був затриманий окупаційною владою у 2014 році і проходить у справі так званих «терористів групи Сенцова». Колишнього директора оборонного підприємства «Знамя» Солошенка було затримано в Москві в серпні 2014 року і засуджено за звинуваченням у шпигунстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-