Деофшоризація: Южаніна заспокоює бізнес – правила гри змінять не завтра

Деофшоризація: Южаніна заспокоює бізнес – правила гри змінять не завтра

Укрінформ
Пакет законопроектів про деофшоризацію, що завершують опрацьовувати наступного тижня, буде містити норми, що вводитимуться з відтермінуванням, аби бізнес мав час пристосуватись до вимог.

Про це на круглому столі: «Тенденції міжнародного оподаткування: висновки для України», заявила голова Комітету ВР України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вимушені напрацьовувати базові законопроекти, і щоб всі норми, які здаються жорсткими на даний момент і не сприймаються бізнесом, вводитимуться з відтермінуванням. Ніхто не має права говорити бізнесу, що правила гри змінюються вже завтра, це є безвідповідально, це може принести тільки збитки як державі, так і інвестиційному клімату в цілому. І відкинути Україну на багато щаблів вниз», - сказала вона.

За словами Южаніної, час буде надаватись бізнесу аби переструктуруватись, ухвалити відповідні управлінські рішення, або змінити взагалі господарські процеси.

Напрацювання пакету законопроектів про деофшоризацію буде завершене наступного тижня.

«Відповідно до указу Президента, створена робоча група під моїм головуванням, туди ввійшла велика кількість експертів, і ми майже завершили напрацювання пакету законопроектів, відповідно до концепції деофшоризації, яка обговорювалась на перших засіданнях майже місяць тому... Надважливі завдання, при тому строки їх імплементації дуже короткі. Але робоча група завершує їх роботу вже на тому тижні. Сьогодні 10-те число. Відповідно до указу Президента, це останній день, коли ми маємо нарпацювати всі законопроекти. Ми завдання виконали», - сказала вона. 

За словами Южаніної, на розширеному засіданні, у якому візьмуть учать 70 експертів, буде обговорена кінцева редакція всіх законопроектів, і потім вже їх зареєструють у Верховній Раді. 

«Ми не можемо бути попереду європейського потяга... Головне завдання - напрацювання законопроектів, які мають бути висококваліфіковані, включати тільки перевірений досвід тих країн, які імплементували план дій BEPS в своє законодавство. Ми маємо запропонувати законопроекти, які не порушують принцип стабільності податкового законодавства», - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-