У Клімкіна назвали останню перешкоду для

У Клімкіна назвали останню перешкоду для "безвізу"

Укрінформ
Останньою перешкодою на шляху до скасування візового режиму України з Європейським Союзом є вироблення органами ЄС механізму припинення безвізового режиму не лише з нашою державою, але й для будь-якої із країн.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Остання перешкода, яку потрібно подолати Європейському Союзу, це сформулювати вже відому завдяки ЗМІ норму про те, яким чином буде припинятися дія безвізового режиму не лише для України, не лише для Грузії, але й для будь-якої країни, яка має безвізовий режим з ЄС, у разі, якщо різко зростатимуть міграційні ризики", - сказав Кулеба.

Посол висловив сподівання, як тільки відповідний механізм буде знайдено й пройдуть необхідні бюрократичні процедури, Євросоюз скасує візи для українців.

"Я переконаний в тому, що безвізовий режим України з Європейським Союзом буде. Ми прийдемо до цього фінішу, ми перетнемо лінію і їздитимемо до країн Шенгенської зони з біометричними паспортами без віз, але залишилося пройти певний шлях. І цей шлях залишилося пройти не нам, ми свій шлях уже пройшли, ми виконали все, що від нас вимагалося, хоч це було надзвичайно складно. Свій шлях має пройти Євросоюз», - підкреслив Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-