Парубій сподівається, що Олланд залишить санкції проти Росії

Парубій сподівається, що Олланд залишить санкції проти Росії

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій сподівається, що уряд Франції проігнорує рекомендаційне рішення Сенату щодо поетапного послаблення санкцій проти Росії.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення Сенату Франції я розцінюю як рекомендаційне, бо воно і є таким. Кінцеве рішення приймається урядом країни. Я розраховую на те, що уряд Франції прийме відповідальне рішення і підтримає санкції. На сьогодні це одне з найважливіших питань, яке об'єднує весь Європейський Союз", - сказав Парубій.

Він додав, що у час, коли Путін кинув виклик не тільки Україні, а й усьому вільному світу, Європейський Союз має демонструвати максимальну єдність у питанні оцінки дій президента РФ.

"Ми розуміємо, який величезний йде тиск російської пропаганди і російського лобі, бо є бізнес-середовища в різних країнах, які впливали на уряди своїх країн, щоб ослабити їхню жорстку позицію по санкціях щодо Росії. Але я сподіваюся, що уряд Франції, як і уряди всіх інших країн ЄС, приймуть однозначне рішення щодо продовження санкцій", - сказав Парубій.

Напередодні Сенат Франції переважною більшістю (301) голосів ухвалив резолюцію, яка пропонує уряду Франції закликати ЄС до пом’якшення режиму санкцій проти Росії. Резолюція носить суто декларативний характер і не впливає на зовнішню політику країни, яку визначає президент Французької Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-