Гройсман: Потрібен мораторій на зміни податкових законів на 3-5 років

Гройсман: Потрібен мораторій на зміни податкових законів на 3-5 років

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив створити робочу групу для розробки законопроекту щодо податкової реформи.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Робоча група працюватиме за участю голови Комітету ВР України з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова та представників експертного середовища.

Відповідне доручення Гройсман дав за результатами наради щодо обговорення питання податкової реформи, що відбулася у понеділок, 6 червня. Учасники засідання обговорили нагальні проблеми податкової сфери, шляхи удосконалення системи адміністрування податків, а також зменшення тиску контролюючих органів на бізнес.

Прем'єр наголосив, що необхідно повернутися до розробки і здійснення податкової реформи у країні. За його словами, зміни до податкового законодавства мають бути сталими та передбачуваними для бізнесу.

"Маємо напрацювати підходи до якісної податкової реформи та здійснити її якнайшвидше. Ці зміни мають бути ухвалені так, щоб, з одного боку, і держава, і бізнес мали достатньо часу підготуватись до їх впровадження, а з іншого боку, треба накласти мораторій на будь-які зміни до податкового законодавства на 3-5 років. Це дасть бізнесу необхідну прогнозованість", - наголосив він.

Перше засідання робочої групи з напрацювання податкової реформи відбудеться у четвер, 9 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-