Transpаrency допоможе Україні з антикорупційним законодавством

Transpаrency допоможе Україні з антикорупційним законодавством

Укрінформ
Міжнародна організація Transparency International допомагатиме українській владі впроваджувати антикорупційне законодавство.

Про це під час спільної прес-конференції з міністром юстиції Павлом Петренком заявив очільник Transpаrency International Ukraine Хусе Угас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми готові допомагати українській владі, щоб антикорупційне законодавство було належно впроваджено», - сказав Угас.

Він додав, що Transpаrency International також допомагатиме в контактах з іншими країнами у пошуках грошей та активів Януковича та його оточення. Угас зазначив, що в організації задоволені тим, що зроблено в Україні у боротьбі з корупцією.

«Це дуже гарний початок, але якщо не буде політичної волі виявити хто є кінцевим власником компанії, то це не буде працювати», - зауважив він.

Угас запевнив, що Transpаrency International буде партнером у боротьбі з корупцією і моніторитиме наскільки якісно впроваджується в Україні антикорупційне законодавство.

При цьому, в інтерв'ю газеті «День» він заявив, що наразі українці розчаровані різницею між обіцянками і реальними діями президента щодо подолання корупції.

«Петро Порошенко два роки як Президент. Багато його передвиборчих обіцянок стосувалися саме подолання корупції. Кілька законів щодо цього було прийнято. Але цих кроків недостатньо. Люди в Україні розчаровані великою прірвою між обіцянками і реальними діями», - сказав Хусе Угас.

За його словами, оскільки в Україні було створено Бюро розслідування справ про корупцію і Національне агентство з питань запобігання корупції, то це є хорошою нагодою повідомити авторитетним представникам громадського суспільства, що громадяни очікують реальних змін у сфері боротьби з корупцією.

«Для демократії, для влади, для держави дуже небезпечно, коли люди почуваються обдуреними, тому що не відбувається реальних змін», - наголосив Угас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-