Янукович -

Янукович - "чемпіон" світу з корупції - Хосе Угас

Укрінформ
Найвідоміший у світі прокурор прочитав лекцію в Києво-Могилянській академії

Керівник міжнародної неурядової організації по боротьбі з корупцією Transparency International Хосе Угас у себе на батьківщині, в Перу, прославився тим, що не тільки посадив за грати ряд високопосадовців та військових-корупціонерів, а й відіграв основну роль у справі проти колишнього президента країни та голови національної розвідки. Тому його оцінка стану боротьби з корупцією в Україні надзвичайно важлива.

У ході візиту до Києва Хосе Угас поділився основними секретами боротьби з високопоставленими хабарниками та розповів про діяльність Transparency International. 

Кореспондент Укрінформу побувала на лекції і законспектувала 5 основних тез відомого борця з корупцією.

1. Поняття «корупція» відійшло на задній план, тепер існує лише «велика корупція» 

«Коли 24 роки тому була заснована Transparency International, у нас існувало  визначення корупції, яке ви всюди можете побачити. Але за цей час багато чого змінилося. Тепер ми вважаємо, що боремося з новим феноменом – великою корупцією. «Велика корупція» - це коли люди, що мають необмежену владу, намагаються себе збагатити». 

2. Янукович - "чемпіон" з корупції 

«Пана Януковича на глобальному рівні визнали "чемпіоном" з великої корупції. За попередніми даними, Янукович вкрав 12 мільярдів доларів».

3. Політична воля є ключовою у боротьбі з корупцією

"Політична воля є  ключовою умовою для результативної боротьби з корупцією.  Друга важлива умова - незалежність слідчих. Без цього результату не буде, адже ніхто не подаватиме до суду на своїх друзів»

4. Народ може змусити державних посадовців боротися з корупцією

«Якщо державні посадовці не хочуть боротися з корупцією, це повинен роботи народ. Тиск народу - дуже сильний механізм. Люди не повинні думати, що корупція - це звичайний спосіб життя, а безкарність стає нормою. Вони повинні бачити, що за все треба платити". 

5.Уряди всіх країн ненавидять індекси сприйняття корупції

«Історично Україна має індекс 26-27 в списку найбільш корумпованих країн, де 100 - це абсолютно прозора країна, а одиниця - це країни з височезним рівнем корупції . Звісно, за останній рік Україна дещо покращила свої показники, але святкувати поки що нема чого -  сприйняття корупції у вашій країні ще дуже високе.  Ці індекси сприйняття корупції ненавидять уряди всіх країн".

Записала Юлія Значко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-