Мільярди кубів «опалювального» газу не доходять до будинків - Президент

Мільярди кубів «опалювального» газу не доходять до будинків - Президент

Укрінформ
Реформа з енергоефективності дозволить Україні впродовж п’яти років зменшувати імпорт природнього газу на 1-1,5 млрд м3 щороку, і скорочувати витрати держави на субсидії на 3-5 млрд грн. щороку.

Про це заявив Петро Порошенко сьогодні на засіданні Національної Ради Реформ з питань енергоефективності, повідомляє офіційний сайт Президента.

«Впровадження заходів з енергоефективності може значно скоротити і рахунки домогосподарств, про які сьогодні так багато говорять політики», - підкреслив глава держави.

За його словами, зміни у сфері енергоспоживання не будуть обмежуватися лише приведенням тарифів до ринкового рівня. «В першу чергу, українці мають відчути покращений сервіс, гідне ставлення до себе, як до реального власника будівель, прозорість розрахунків – вони мають на це право та можливість самим регулювати об’єми отримуваних послуг. Власне кажучи, для цього і робляться реформи»,  - підкреслив Президент.

Та зауважив, що за офіційними даними Міжнародного енергетичного агентства, в Україні питоме споживання енергоресурсів на квадратний метр житла є на 60-70% більшим, ніж в середньому в країнах ЄС, а використання газу для опалення на кв метр площі – в 2-2,5 рази більше.

Україна також має підприємства теплокомунерего з застарілим обладнанням та тепломережами, де втрачається до 30% тепла, підкреслив Президент. «Із 18,6 мільярдів кубів, які щороку йдуть на опалення та інші потреби населення, два з половиною мільярди втрачається в системі централізованого постачання по дорозі до домогосподарств. Ще мільярди – «випаровуються» в будинках крізь старі вікна, двері, стіни. Ми не такі багаті, щоб дозволити собі гріти космос, повітря та небо», - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-