Лещенко каже, що Інтерпол вже не шукає Юру Єнакієвського

Лещенко каже, що Інтерпол вже не шукає Юру Єнакієвського

Укрінформ
Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що статус найближчого соратника екс-президента Віктора Януковича - Юрія Іванющенка (відомого як Юра Єнакієвський) - у базі Інтерполу змінено. 

Про це Лещенко заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Той документ, який є у мене на руках, свідчить, що віднині пан Іванющенко не є у міжнародному розшуку Інтерполу. Інтерпол змінив його статус. Раніше це був статус «арешт з метою екстрадиції», то зараз це «встановлення місця знаходження», - сказав Лещенко.

За його словами, це означає, що Іванющенко може вільно перетинати кордон будь-якої країни Європи, але не буде там арештований чи затриманий для того, аби його доправили під вартою до суду для екстрадиції в Україну. Лише у прикордонному пункті його буде перевірено, і, можливо, українську сторону повідомлять про це. «Червона картка» знята з пана Іванющенка», - додав Лещенко.

На переконання політика, це означає, що у чинній владі є люди без жодних моральних цінностей, готові за матеріальне заохочення вступати у бандитські змови.

Лещенко нагадав, що Іванющенка було знято з розшуку 19 квітня 2016 року. Підстава - відповідне рішення Дніпровського районного суду міста Києва.

Він також зазначив, Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури намагалося поновити розшук Іванющенка, але без успіху: «Коли слідчі по справі Іванющенка звернулися до Печерського районного суду для отримання повторної санкції на арешт Іванющенка, увесь склад суду взяв відвід по цій справі. Я думаю, що це безпрецендентні події, коли у суді всі судді відмовляються цю справу слухати».

Далі, розповів Лещенко, справа була направлена до Апеляційного суду міста Києва для визначення нової юрисдикції, де має слухатися клопотання ГПУ про арешт Іванющенка, «але Апеляційний суд відмовився визначати інший суд і повернувся до Печерського суду м. Києва. Цей футбол триває досі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-