Україна приєдналася до угоди бойової тактичної групи ЄС

Україна приєдналася до угоди бойової тактичної групи ЄС

Укрінформ
Міністерство оборони України приєдналося до Технічної угоди країн Вишеградської четвірки щодо співпраці в рамках бойової тактичної групи.

Про це інформує прес-служба місії України в ЄС.

"У штаб-квартирі НАТО, м. Брюссель, відбулося підписання Ноти про приєднання Міністерства оборони України до Технічної угоди між Міністерством національної оборони Республіки Польща, Міністерством оборони Словацької Республіки, Міністерством оборони Угорщини та Міністерством оборони Чеської Республіки стосовно їх співробітництва в рамках Бойової тактичної групи Європейського Союзу, сформованої країнами Вишеградської четвірки, яка знаходиться в стані готовності для ЄС у першій половині 2016 року", - сказано у повідомленні.

З підписанням Ноти було завершено нормативно-правове врегулювання досягнутих домовленостей, загальних зобов’язань, принципів та процедур, згідно з якими сили та засоби Збройних Сил України визначеним складом беруть участь у оперативному чергуванні БТГ ЄС В4.

"Залучення українських підрозділів до формування БТГ ЄС разом з підрозділами держав-членів ЄС є свідченням відданості України забезпеченню стабільності та безпеки у світі, а також готовності робити для цього свій активний внесок", - зазначили в місії.

Участь в оперативному чергуванні БТГ ЄС дає змогу Збройним Силам України розвивати оперативні спроможності, набувати кращих військових стандартів та підтримувати взаємосумісність з арміями держав-членів ЄС у контексті спільної діяльності щодо врегулювання криз.

Україна має намір і надалі розвивати плідне співробітництво з Європейським Союзом у сфері політики безпеки та оборони, зокрема шляхом залучення до формування БТГ ЄС у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-