Китайці купують аеропорт в Німеччині

Китайці купують аеропорт в Німеччині

Укрінформ
Китайська фірма купує контрольний пакет акцій німецького аеропорту Франкфурт-Хан (західна федеральна земля Рейнланд-Пфальц).

Про угоду інформує Spiegel.

«Шанхайська Yiqian Trading купує частку в 82,5%», - повідомляє видання.

Цифра контракту не називається, але відзначається, що акції продаються за «низькою двозначною, в мільйонах євро, ціною».

Всю свою частку аеропорту, що загруз у боргах, продає Рейнланд-Пфальц, решта 17,5% знаходиться в руках землі Гессен. Угоду ще має схвалити земельний парламент.

Окрім шанхайської компанії, свої інвестиційні пропозиції висунули ще дві китайські фірми, включаючи концерн HNA (Хайнанські авіалінії - ред.), який обіцяв вкласти 50 млн євро в модернізацію інфраструктури; а також державна Henan Civil Aviation Development (HNCA).

Хан - колишній військовий аеропорт. Використовувався в основному лоукостером Ryanair, та і той вважав за краще направляти свої рейси у великі аеропорти Кельна і Франкфурта-на-Майні. Минулого року через Хан пройшло всього 2,7 млн пасажирів (хоча це і більше на 9% порівняно з попереднім роком) і менш як 80 тис. тонн вантажів (падіння майже на 40%). Збитки цього року прогнозується на рівні 16 млн євро.

Це не перший німецький аеропорт, який привернув увагу покупців із Піднебесної, відзначає кореспондент Укрінформу. Ще в 2007 році аеропорт Шверін-Пархім (Макленбург-передня Померанія) був проданий китайцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-