Горбатюк не розуміє, чому не можна зустрічатися з Лещенком

Горбатюк не розуміє, чому не можна зустрічатися з Лещенком

Укрінформ
Начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк дійсно отримав усне зауваження від Генпрокурора за часті зустрічі з народним депутатом Сергієм Лещенком.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я, чесно кажучи, так і не зрозумів, у чому протиправність зустрічей і чому саме з Лещенком, тому що я зустрічався з багатьма іншими народними депутатами, що стосується в цілому питання розслідуваних нами справ. Але було зазначено саме те, що порушення полягають у зустрічах саме з Лещенко", - заявив Горбатюк.

Він підкреслив, що законом неможливо заборонити йому зустрічатися з народним депутатом, бо той за статусом має відповідні повноваження.

"Звичайно, якщо ГПУ вказує на заборону, то я її виконую, але питання в тому, що заборона щодо народних депутатів неможлива. Передбачено законом, що вони можуть відвідувати будь-які державні установи з питань своєї депутатської діяльності", - зазначив Горбатюк.

Водночас він наголосив, що ніякі зустрічі з депутатами "або будь-якими іншими особами" ніколи не приводили до надання незаконних вказівок або незаконного спрямування слідства, "а виключно для того, щоб була користь для досягнення результатів слідства". "І поки я на посаді керівника управління, так триватиме й далі", - сказав начальник управління.

Він підкреслив, що буде отримувати інформацію в "будь-якому форматі", якщо вона "потрібна і спрямована на допомогу слідству".

Раніше нардеп Володимир Ар'єв повідомив, що Луценко оголосив попередження Горбатюку за часті зустрічі з Лещенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-