Кличко закликав уряд переглянути підвищені тарифи на опалення і воду

Кличко закликав уряд переглянути підвищені тарифи на опалення і воду

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду та НКРЕКП з проханням переглянути ухвалені ними рішення щодо зростання вартості газу та тарифів на опалення і гарячу воду.

Про це повідомляє його прес-служба.

«У мене питання до Національній комісії – чи прораховувала вона спроможність населення сплачувати встановлені нею тарифи? Чи розуміє Нацкомісія, що у комунальному господарстві може відбутися колапс – зупинка комунальних підприємств через кризу неплатежів?», – заявив Кличко 2 червня.

Він також зазначив, що оголошене Кабінетом міністрів України подорожчання вартості газу вдвічі для підприємств, які забезпечують Київ тепловою енергією (ПАТ «Київенерго» та Дарницька ТЕЦ), спричинить різке зростання тарифів на опалення і гарячу воду.

"Це означає, що вартість опалення для населення зросте з 17 до 31 гривні за квадратний метр, а вартість гарячої води до 78 гривень за кубометр! Такі тарифи є непідйомними для більшості киян, а особливо – для пенсіонерів та сімей з дітьми, де працює один з батьків", - наголосив Кличко.

"І чим викликане рішення взяти за основу ціни на газ його німецьку вартість – $185 доларів, якщо український газ коштує менше $70 доларів?", - додав мер.

Він також нагадав, що Україна добуває 16 млрд. кубометрів газу з необхідних для споживання населенням 18,6 млрд. кубів.

Нагадаємо: Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів.

Ця ціна є нижчою за чинну загальну вартість газу для споживачів, але більше ніж удвічі перевищує ту, яку сплачують підприємства, які виробляють тепло та гарячу воду. Експерти попереджали, що таке підвищення призведе до зростання вартості опалення та гарячої води більше ніж у два рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-