Без судової реформи нічого не буде - Президент

Без судової реформи нічого не буде - Президент

Укрінформ
Судова реформа є частиною міжнародних зобов'язань, які українська влада взяла на себе перед міжнародними організаціями, однак насамперед її ухвалення потрібне Україні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В першу чергу, ми це робимо для українського народу. Кожен з нас обіцяв, що ми захистимо право на справедливість і змінимо судову систему, забезпечивши її повне перезавантаження. Це дуже нелегке рішення, бо в країні панує шалений опір нашій рішучості, але без того, аби ми сьогодні прийняли це рішення, нічого не буде... Сьогодні, можливо, найважливіший - етапний день цих змін. Ми повертаємо українцям право на правду, право на справедливість, боремося за те, аби в Україні був справедливий суд", - підкреслив глава держави.

Він також розповів, що останні два тижні його робочий стіл "завалений" зверненнями міжнародних партнерів: президента ПАРЄ, президента Європейської комісії, президента Європейської Ради тощо, - які закликають не зупинятися на шляху реформування і провести судову реформу в Україні.

"Весь український народ і весь світ чекають зараз від нас рішучості. Реформа Конституції, яка була розроблена за моїм дорученням колективом Конституційної комісії, отримала безліч схвальних і позитивних відгуків", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-