Рада просить Європу закрити питання безвізу до депутатських канікул

Рада просить Європу закрити питання безвізу до депутатських канікул

Укрінформ
Верховна Рада просить європейські інституції завершити юридичні процедури щодо запровадження безвізового режиму для України ще до літніх канікул.

Про це йдеться в ухваленому сьогодні звернені до Європейського Парламенту, Ради Європейського Союзу, Європейської Комісії, парламентів та керівництва держав-членів ЄС щодо запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 247 нардепів.

"Верховна Рада України наголошує, що запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для українських громадян має стати довгоочікуваним кроком ЄС у відповідь на рішення України щодо запровадження безвізового режиму поїздок для громадян держав-членів ЄС, яке було ухвалено у 2005 р., та з урахуванням повного виконання Україною критеріїв відповідного Плану дій вважає, що безвізовий режим взаємних поїздок створюватиме належні можливості для ефективної імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - йдеться у документі.

ВР також звертається до Європейського Парламенту, Ради Європейського Союзу, Європейської Комісії, парламентів, глав держав та урядів, міністрів юстиції і внутрішніх справ держав-членів ЄС, а також Ісландії, Ліхтенштейна, Норвегії та Швейцарії завершити всі юридичні процедури, які необхідні для схвалення законодавчої ініціативи про внесення змін до Регламенту Ради (ЄС) № 539/2001 від 15.03.2001 р. щодо запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України вже найближчим часом - до початку літніх канікул.

Після цього Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання українського парламенту.

Народні депутати знову зберуться у сесійній залі завтра о 10 годині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-