Пайєтт сказав, скільки ще пробуде в Україні

Пайєтт сказав, скільки ще пробуде в Україні

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол США Джеффрі Пайєтт залишатиметься в Україні ще щонайменше 2 місяці перед тим, як його наступник Марі Йованович стане до роботи.

Про це він заявив у вівторок під час приведення до присяги волонтерів Корпусу миру у Київському інституті післядипломної освіти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можу сказати, як довго я буду в Україні, але можу пообіцяти, що протягом наступних двох місяців я точно ще буду тут. Я з нетерпінням чекатиму нагоди з деким із вас зустрітись у ваших українських домівках, коли матиму час подорожувати Україною", - сказав Пайєтт.

У вівторок він привів до присяги 68 волонтерів Корпусу миру США в Україні, які завершили тримісячну програму підготовки.

Дипломат назвав це історичною подією. "Я вперше за 3 роки свого перебування в Україні приводжу групу волонтерів Корпусу миру до присяги", - сказав він.

За словами Пайєтта, волонтери завершили тримісячну програму підготовки в містечках і селах Чернігівської області та у місті Чернігові. Це друга група волонтерів, які розпочнуть роботу після більш ніж річної перерви, що виникла після Революції Гідності.

"Я впевнений, що у вас буде цікавий і позитивний досвід, як і у ваших попередників", - наголосив посол, звертаючись до волонтерів.

Корпус миру в Україні було засновано в травні 1992 року відповідно до двосторонньої Угоди, підписаної Президентами України Леонідом Кравчуком та США Джорджем Бушем-старшим. З 1992 року понад 2700 добровольців Корпусу миру працювали в українських громадах.

Програма Корпусу миру в Україні пропонує розвиток практичної англійської мови, посилення навичок організаційного розвитку, управління та роботи з молоддю, відповідно до реформ, що здійснюються українським урядом задля більш широкої інтеграції до міжнародної спільноти. Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють громадянську освіту, заохочення здорового способу життя, профілактику  ВІЛ, лідерські тренінги для молоді, семінари з розвитку громад, створення бібліотек та ресурсних центрів, зміцнення спроможності громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-