Лещенко розповів, куди пішли

Лещенко розповів, куди пішли "чорні гроші" Партії регіонів

Укрінформ
Народний депутат України від фракції "Блока Петра Порошенка" Сергій Лещенко зазначив, що згідно з розписками на витрати для Партії регіонів пішли десятки мільйонів доларів, але частина документів щодо основного етапу виборчої кампанії 2012 року відсутня, тому насправді було витрачено ще більше коштів.

Про це він заявив на брифінгу ""Рукописи не горять". Чорна бухгалтерія Партії регіонів: прізвища, суми, дати", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ці документи були і в нашому розпорядженні. Вони потрапили до нас декілька місяців тому. Фактично це розписки про отримання коштів, великих сум у готівці на здійснення політичної діяльності... Загалом в нашому розпорядженні є 22 сторінки документів, які стосуються другого півріччя 2012 року. Загалом видатки за цей період становили близько 66 млн дол. на українську політику для Партії регіонів. Частина документів у нас відсутня, вони стосуються основного етапу виборчої кампанії 2012 року, тому я думаю, що насправді було витрачено ще більше грошей"- сказав Лещенко, додавши, що документи він отримав від анонімного джерела.

Він також пояснив, що гроші з оприлюднених документів Партією регіонів розподілялися зокрема на хабарі членам Центральної виборчої комісій та депутатам опозиційних сил від партії "Наша Україна" і колишньої партії "Комуністична партія". 

"Ми оприлюднили весь масив документів, які є в нашому розпорядженні. Найбільш кричуще - це фактично хабарі членам виборчої та підрозділам Центральної виборчої комісії, які вимірялися мільйонами доларів. Це гроші на політику на хабарі депутатам з інших фракцій, це гроші за голосування депутатам інших фракцій в інтересах Партій регіонів. З тих сил, що фінансувалися, в документах які є в нашому розпорядженні  - це партія "Наша Україна" та "Комуністична партія", - пояснив Лещенко.  

Він закликав правоохоронні органи зацікавитися оприлюдненими документами та відкрити кримінальне провадження проти хабарників з ЦВК. 

"Ми закликаємо правоохоронні органи зацікавитися і провести перевірку, здійснити розслідування по тим епізодам, які вказують на прямі ознаки політичної корупції. Найбільш кричущими вважаю хабарі членам ЦВК, які зараз продовжують виконувати свої обов'язки", - 

На питання журналістів, чи можна довести, що гроші з зазначених документів були отримані з бюджету України, Лещенко відповів наступне: 

"Моє переконання, що на той час Партія регіонів була провладною партію, відповідно єдиним джерелом фінансування такої партії могли бути зловживання в державному секторі економіки, що включає в себе як зловживання на державних підприємствах так і зловживання через корупційні схеми, наприклад недоотримання податкових платежів і т. д. Все це так чи інакше зводиться до державного бюджету України", - відповів Лещенко. 

Нардеп також зазначив, що з анонімних документів можна дізнатися, через кого мільйони доларів передавалися за піар-супровід Партії регіонів на каналах Інтер і ICTV, в регіональній пресі і FM-радіостанціях. 

Він наголосив, що в анонімних документах можна знайти прізвища та ініціали, які повністю збігаються з прізвищами колишнього міністра і депутата Сівковича, екс-міністра юстиції Лукаш, екс-міністра закордонних справ Кожари, керівника Центрвиборчкому Охендовського, колишніх і діючих депутатів Геллера, Миримського, Калюжного, Костенко, Скубашевського, Демидко, Ковалевської, охоронця Януковича з російським паспортом Заневського, політтехнологів Бондаренко, Мустафіна і Грановського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-