Петренко каже, що треба звільнити щонайменше 800 суддів

Петренко каже, що треба звільнити щонайменше 800 суддів

Укрінформ
Парламент має звільнити 800 суддів, призначених протягом останніх п'яти років, більшість з яких призначалася колишнім президентом Віктором Януковичем.

Про це міністр юстиції Павло Петренко заявив у понеділок під час "круглого столу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реальне очищення персонального складу судового корпусу. Ми маємо близько 8 тисяч суддів. Та ініціатива, яку ми озвучили, зараз палко критикується представниками судової системи. Близько 800 суддів, які призначалися протягом останніх п'яти років, більшість з них призначались колишнім президентом Януковичем, повинні бути відправлені парламентом на волю. Ми повинні відкрити 800 вакансій на посади суддів місцевих судів», - підкреслив Петренко.

За його словами, робоча група, яка розробляла зміни до закону про судоустрій, дослухалася до ініціатив Міністерства юстиції повністю оновити суддівський корпус, тому число суддів, що підлягають звільненню, може в подальшому зрости. 

«Мова вже йде не про 800 суддів, а про 1800 суддів, які призначалися на п'ятирічний строк. Суть тих законодавчих звільнень, які зараз пропонуються, передбачає, що ці судді не можуть бути автоматично призначені на безстроковий період, а по вакансіях, які будуть відкриті, ми отримаємо публічні конкурси», - зазначив міністр. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-