Росія на Донбасі випробовує нову зброю - Турчинов

Росія на Донбасі випробовує нову зброю - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов обговорив з головою Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужинєнє ситуацію в Україні та агресію РФ.

Про це інформує прес-служба РНБО.

Секретар РНБО наголосив, що європейські країни в контексті пошуку мирного врегулювання ситуації на Донбасі мають чітко розуміти, що "Росія - не третя сторона, а агресор". "Це з їх зброї ведеться вогонь на сході, це їх солдати вбивають українців, це вони розв'язали війну", -  заявив він.

Турчинов також підкреслив, що Росія на сході України системно випробовує нову зброю: "Ми бачимо, як Росія щоденно прицільно обстрілює українські позиції, при цьому використовує нову зброю та відпрацьовує нові прийоми ведення бою, повністю ігноруючи базові позиції Мінських угод", - зазначив він, додавши, що внаслідок обстрілів "ми щодня втрачаємо вбитими та пораненими наших захисників". Секретар РНБО України заявив, що небезпечні тенденції, які спостерігаються в травні, "можуть перерости у повномасштабні воєнні дії".

"Тому, - наголосив Турчинов, - ми змушені готуватися до адекватної відповіді на дії Росії. Сподіваємось, що наші стратегічні партнери не будуть лише спостерігати за загостренням ситуації".

За словами Секретаря РНБО, єдине, що може стримати Росію - сильна українська армія. Тому, зазначив він, "надзвичайно важливо отримати військово-технічну допомогу від Заходу".

"Ми активно розвиваємо оборонно-промисловий комплекс, але повністю не можемо забезпечити потреби у всьому спектрі озброєння, що необхідне для захисту України", - наголосив він, додавши, що рішення союзників про військово-технічну допомогу потрібні "не після активізації воєнних дій, а як превентивні заходи".

Турчинов зазначив, що для України Литва - не просто партнер, а "друг, підтримку якого ми відчували під час Революції Гідності й упродовж воєнного протистояння з Російською Федерацією" останні два роки.

Співрозмовники констатували, що "поки Росія продовжує агресивні дії та окупацію частину української території, зокрема, Автономну Республіку Крим, треба не скасовувати, а посилювати санкції".

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-