Луценко пояснив, чому ГПУ не візьметься за справу судді Вовка

Луценко пояснив, чому ГПУ не візьметься за справу судді Вовка

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко пояснив, що у справі судді Вовка є зацікавленою особою, тому вона не може бути розслідувана у Генеральній прокуратурі.

Про це він заявив на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я є член Вищої ради юстиції, буду, безумовно, ініціювати справи по відстороненню і притягненню до відповідальності суддів, але не буду це робити по пану Вовку і коментувати це не буду...Не оголошуйте мені списки тих, кого треба посадити. Мені їх не оголошував ні Президент, ні парламент, ні уряд. Ці списки мають формуватися виключно на законі, більше ніяк", - сказав він.

Так, Луценко пояснив, що у даній справі є зацікавленою особою, тому у його відомстві вона не може бути розслідувана, так само як і справа Войченка і Кузьміна, які виписували незаконну постанову про арешт Луценка.

"Ці справи у разі знаходження матеріалів я автоматично передам у Національне антикорупційне бюро і там вони будуть реалізовуватися", - наголосив генпрокурор.

При цьому, Луценко підкреслив, що рішенням європейського суду, а згодом і українських судів визнаний як незаконно арештований та незаконно засуджений.

"У мене є повна реабілітація, я пройшов весь шлях з доказами, які визнані і в Європі, і в Україні", - наголосив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-