Військовій прокуратурі передали справи Курченка та Клименка

Військовій прокуратурі передали справи Курченка та Клименка

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко передав першому заступнику військового прокурора Володимиру Жербицькому справу колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка та бізнесмена Сергія Курченка.

Про це заявив на прес-конференції генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По Клименку передано чотири справи. Я взагалі прихильник того, аби різні елементи однієї справи були в одних руках. Мене не задовольняє прогрес у справі Клименка. Якщо ви вважаєте, що 100 слідчих вийшли аж на двох районних інспекторів податкової, то я не вважаю це прогресом. Я хочу дізнатися, що таке площадки Клименка, хто зрештою збирав мільярди", - сказав Луценко.

Він зауважив, що передав ці справи Жербицькому, у фаховості якого не сумнівається. "Саме для того, аби вони підняли масштаб. Горбатюк - чесний, порядний слідчий, але у цих справах у нього не було відповідного масштабу", - наголосив генпрокурор.

Луценко також поінформував, що передав Жербицькому і справу Курченка - 10 проваджень.

"Я хочу, аби за це відповіли не окремий директор нафтобази, не окремий чиновник будь-якої державної установи, я хочу бачити мафіозну піраміду. Я впевнений, що ми отримаємо ці результати. Думаю, що літом ми побачимо активну наступальну позицію підрозділу Жербицького", - констатував генпрокурор.

Він назвав Жербицького бойовим і досвідченим працівником: "Він б’є копитом так, що молодим ще не снилося", - наголосив генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-