Расмуссен радить, як переконати Європу зберегти санкції проти РФ

Расмуссен радить, як переконати Європу зберегти санкції проти РФ

Укрінформ
Буде легше переконати країни Євросоюзу продовжити санкції проти Росії, якщо Україна продемонструє прогрес у проведенні реформ і в боротьбі з корупцією.

Таку думку висловив колишній генеральний секретар НАТО, а нині позаштатний радник Президента України Андерс Фог Расмуссен агентству Reuters.

"Від представників західних країн я знаю, що їх готовність продовжити санкції також пов'язана з готовністю України на ділі проводити комплексні реформи", - сказав Расмуссен.

При цьому він зазначив, що продовження санкцій є єдиним способом змусити Росію припинити підтримувати сепаратистів і дотримуватися домовленостей про припинення вогню.

"Тож моя мета як радника Президента - налагодити двосторонню взаємодію. З одного боку я буду європейських лідерів переконувати, що українці вже провели серйозні реформи. З іншого, я буду інформувати Президента, про що мені говорять мої співрозмовники, щоб українська влада чітко розуміла, що є пріоритетом у західних столицях", - додав Расмуссен.

Він також наголосив: чинна українська влада провела більше реформ, ніж було здійснено за останні 20 років, але, щоб і надалі отримувати підтримку Заходу, процес реформування має тривати. "Ви повинні наполегливо рухатися вперед", - сказав Расмуссен.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко призначив колишнього Генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена своїм позаштатним радником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-