Тука: Якщо з Москви накажуть, у ДНР поліцейську місію обіймуть і розцілують

Тука: Якщо з Москви накажуть, у ДНР поліцейську місію обіймуть і розцілують

Укрінформ
На Донбасі під час проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях має бути присутня поліцейська місія ОБСЄ, іншого варіанту убезпечити проведення виборів  немає.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто не каже, що це (присутність поліцейської місії ОБСЄ - ред.) буде просто, але іншого шляху немає", - зазначив Тука.

Він наголосив, що безпека та перебування поліції місії ОБСЄ на Донбасі залежить не від позиції ватажків незаконних збройних формувань Д/ЛНР, а від позиції Російської Федерації.

"Треба розуміти, що дії Захарченко і Плотницького залежать від позиції Кремля. Якщо їм буде дано наказ обійняти і поцілувати поліцейську місію, то вони це зроблять, нікуди вони не дінуться", - заявив Тука.

Він також у відповідь на запитання журналіста підтвердив свою раніше висловлену думку, що для повернення контролю української влади над тимчасово окупованою частиною Донбасу потрібно п'ять років.

Нагадаємо, що раніше ОБСЄ висловила готовність відправити поліцейську місію на Донбас у разі проведення місцевих виборів. Про це заявляв генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр, зазначаючи, що ОБСЄ готова надіслати сотні поліцейських, ймовірно, збройних, щоб забезпечити безпечну обстановку в місцях голосування. Проте досі не сформовано склад та кількість співробітників поліцейської місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-