Європарламенту доповіли про значний

Європарламенту доповіли про значний "безвізовий" прогрес України

Укрінформ
Україна досягла значного прогресу на шляху до скасування візового режиму з ЄС, і завершення цього процесу є надзвичайно важливим сигналом для українців.

Про це заявила доповідач від Європарламенту щодо візової лібералізації для України Марія Габріель за результатами першого слухання у комітеті з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Візова лібералізація несе особливий сигнал для громадян (України. - Ред.). Це досягнення має чи не найбільшу важливість для такої сусідньої країни, як Україна, що зобов'язалася тісно співпрацювати з ЄС», - заявила європарламентарій.

Вона нагадала, що європейська візова політика базується на принципі взаємності, а Україна вже скасувала візові вимоги для перебування громадян країн-членів ЄС на своїй території на період до року.

За словами Габріель, пропозиції скасувати візовий режим для українців є результатом значного прогресу України, досягнутого особливо у 2015 році, у процесі діалогу щодо візової лібералізації з Євросоюзом, який було започатковано у 2008-му.

Доповідачка також особливо відзначила допомогу та співпрацю з боку українського керівництва у процесі започаткування законодавчої процедури скасування візового режиму для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-